Ardeiul iute

Ardeiul iute

Mancarea iute nu e pentru toata lumea! Unii adora ardeii iuti, altii ii detesta, insa ei au cateva proprietati terapeutice incredibila, daca sunteti pregatiti pentru putin disconfort papilar. Folositi cel mai adesea in bucataria asiatica si cea mexicana, ardeii iuti pot ajuta la reducerea inflamatiilor si la scaderea colesterolului din sange, precum si a presiunii arteriale. Va sperie iuteala? In functie de soi, ardeii au grade diferite de iuteala, asa incat puteti incepe cu un soi mai putin iute. Puteti testa iuteala unui ardei taindu-l cu cutitul si apropiindu-l de nas - daca va furnica narile, acela este un ardei foarte iute!

Beneficii asupra sanatatii

  • S-a demonstrat ca ii ajuta pe cei care il consuma sa adoarma mai repede, sa doarma mai bine si sa se simta mai revigorati a doua zi
  • Poate scadea colesterolul si presiunea arteriala
  • S-a aratat ca reduce dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, inclusiv cel de colon si cel de stomac
  • Contine capsaicin, elementul care le confera iuteala si care reduce inflamatiile

Proces de selectie

Alegeti ardei iuti proaspeti sau uscati; cei proaspeti trebuie sa fie fermi la atingere, cu coaja neteda. Ardeii mai putin iuti sunt mai lati spre codita si au varful bont, in vreme ce soiurile mai iuti sunt ingusti in partea de sus si au varful ascutit.

Printeaza
Top