Boabe de soia (Edamame)

Boabe de soia (Edamame)

Boabele Edamame sunt boabe de soia aflate inca in pastaie. Sunt o sursa excelenta de antioxidanti si isoflavone. Folosite foarte des in bucataria asiatica, boabele edamame incep sa fie consumate si in Statele Unite pentru proprietatile nutritive; contin mai multa proteina decat specia matura si sunt bogate in vitaminele B si C. Boabele de soia sunt bogate in acidul folic atat de necesar femeilor gravide si dezvoltarii fatului. Soia este inca un ingredient controversat; unele studii facand legatura dintre soia si cresterea numarului femeilor cu cancer la san. Studiile despre soia nu sunt complete, asa ca va sugeram sa va consultati medicul inainte de a include soia in regimul vostru.

Beneficii asupra sanatatii

  • O sursa de proteina echivalenta cu cea din oua si lapte de vaca
  • Poate reduce riscul bolilor coronariene
  • Contine genisteina, un fitonutrient studiat pentru caracteristicile sale anticancerigene
  • O bogata sursa de triptofan, despre care se stie ca imbunatateste calitatea somnului si da o stare de bine

Proces de selectie

Cumparati soia neprocesata, soia non-GMO, soia modificata genetica putanda avea diverse efecte adverse asupra sanatatii. Rareori e vanduta proaspata, cumparati deci boabe de soia/edamame; alegeti soia deschisa la culoare si crocanta.

Printeaza
Top