Bostanul

Bostanul

Facand parte din familia dovleacului, bostanul se alatura altor fructe delicioase, cum ar fi pepenele verde, pepenele galben si dovlecelul. Bun de consumat crud sau gatit, bostanul nu mai tine doar de Halloween! Bostanul crud are continut redus de calorii si este bogat in zinc, fier si fibre. Totodata, este bogat in vitamina C si beta-caroten si ajuta la combaterea degenerarii musculare. Bostanul la conserva are un profil nutritional similar, cu mai putine fibre, cu al bostanului crud, insa are mai multe betacaroten bioresorbabil datorita caldurii procesului de conservare. Ca bonus, semintele de bostan sunt o sursa buna de proteine, fibre, fier, magneyiu si fosfor, astfel incat nu uitat sa le adaugati si pe ele in NutriBlast-urile dumneavoastra!

Beneficii asupra sanatatii

  • Sursa ecelenta de betacaroten pentru sanatatea ochilor
  • Poate ajuta la scaderea greutatii
  • Bogat in antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi

Proces de selectie

Alegeti bostani mai mici, fara pete, caci ei contin mai multa pulpa moale si aromata. Asigurati-va ca nu au coaja lucioasa, decat daca a fost lustruita de crescator, intrucat acesta este un semn ca au fost culesi prea repede.

Printeaza
Top