Cacao (cruda, pudra, fulgi sau boabe)

Cacao (cruda, pudra, fulgi sau boabe)

Acest superaliment mayas este cea mai pura forma de ciocolata. Cacaua este principala arma a naturii de lupta impotriva greutatii si de energizare. Cacaua cruda intretine functiile inimii si contine cea mai mare concentratie de antioxidanti dintre toate alimentele din lume! Ajuta la echilibrarea glicemiei si exigeneaza sangele. Cacaua este extraordinar de bogata in magneziu, crom, fier, mangan, fosfor, zinc si cupru. Este asa bogata in aceste minerala, ca poate fi considerata supliment mineral. Cacaua s-a demonstrat ca ajuta la cresterea moralului, la intarirea oaselor, ca ofera protectie impotriva cancerului si ca intareste imunitatea. Studiile au aratat ca faciliteaza absorbtia de triptofan in organism, ceea ce ajuta creierul sa produca serotonina, sa elimine stresul, anxietatea si starile de agitatie. In acelasi timp, cacaua stabilizeaza moralul, normalizeaza apetitul si digestia, induce somnul odihnitor si usureaza durerea.

Beneficii asupra sanatatii

  • Poate ajuta in scaderea greutatii
  • EneergizeazaBogata in antioxidanti si sanatoasa pentru inima
  • Ajuta la stabilizarea glicemiei
  • Bogata in minerale, printre care fier, magneziu, fier, zinc si multe altele
  • Poate ajuta la eliminarea stresului si a anxietatii.

Proces de selectie

Cacaua cruda contine mai multi antioxidanti decat cacaoa pudra. Cacaua se poate cumpara sub mai multe forme, inclusiv pudra, fulgi si boabe intregi. Potrivit recomandarilor FDA (Agentia pentru Alimente si Medicamente a Statelor Unite), praful de cacao si pudra de cacao sunt termeni care definesc acelasi lucru, fiind aproape interschimbabili; totusi, „pudra de cacao” in special se refera la pudra cruca, neindulcita. „Praful de cacao”, pe de alta parte, poate contine o cantitate mica de unt de cacao, folosit ca potentiator de aroma.

Printeaza
Top