Caisele

Caisele

Caisele, rude ale piersicilor si prunelor, sunt fructe acrisoare, o sursa excelenta de betacaroten, vitamina C si fibre. Se gasesc cel mai des intre mai si august in SUA si, iarna, importate din America de Sud, insa caisele uscate se gasesc tot anul. Totusi, pentru a obtine cea mai mare doza de antioxidant, caisele proaspete, proaspat coapte, sunt cele mai bune.

Beneficii asupra sanatatii

  • Sursa ecelenta de betacaroten pentru sanatatea ochilor
  • Au fost folosite ca laxativ pentru a trata constipatia
  • Stimuleaza producerea sangeluiS-a aratat ca ajuta in tratarea problemelor respiratorii, cum ar fi gatul uscat, tusea, astmul, bronsita si emfizemul

Proces de selectie

Pe masura ce caisele se cot, culoarea lor galben pal vireaza spre un portocaliu bland, uniform. Trebuie refrigerate intr-o zona cu umiditate relativa si se folosesc cat mai repede posibil. Spalati caisele usor sub apa rece si, pentru a le introduce in nutriBullet, taiati-le fielii. Lasat coaja, dar scoatei samburele.

Printeaza
Top