Caju

Caju

Mixat, e o alternativa excelenta la untul de arahide sau untul de migdale, aceste alune au forma unui rinichi care creste intr-un arbore de caju. Alunele de caju contin cupru, mangan, triptofan, magneziu si fosfor, la fel si grasimi monosaturate atat de sanatoase pentru inima. Aceste grasimi contin acelasi acid oleic regasit si in uleiul de masline atat de benefic pentru diabetici. Cuprul joaca un rol important in flexibilitatea vaselor de sange, a oaselor si a articulatiilor, Magneziul ajuta la cresterea de oase puternice si ajuta la reglarea nervilor (scazand astfel tensiunea arteriala). Cu toate ca aceste alunele au un aport caloric mare, studiile au demonstrat ca aceia care consuma zilnic cateva alune de caju nu iau in greutate. Pentru o textura mai cremoasa, aruncati alunele de caju crude in Nutriblast.

Beneficii asupra sanatatii

  • O buna sursa de cupru pentru vase de sange, tiroida, oase si articulatii mai sanatoase
  • Ajuta la relaxarea nervilor si muschilor
  • E o sursa de acizi grasi
  • Ajuta la hranirea pielii uscate

Proces de selectie

Intotdeauna crude! Puteti cumpara alune caju ambalate sau vrac. La fel ca si cu migdalele, evitati bucatile incretite si cu miros de ranced. Pastrati in recipiente etanse Le puteti pastra in frigider pana la sase luni si pana la un an in congelator.

Printeaza
Top