Coacazele negre

Coacazele negre

Consumate cel mai adesea uscate, precum stafidele si curmalele, coacazele negre sunt adaosul perfect de dulceata la NutriBlastul dumneavoastra. Bogate in fibre si nutrienti, precum manganul si cuprul, coacazele negre uscate au gust acrisor care se potriveste bine cu alte fructe dulci, precum afinele. Pline de fibre deopotriva solubile si insolubile, coacazele negre pot ajuta la reducerea riscului de diabet, a colesterolului ridicat si a bolilor de inima, ajutand in acelasi timp la reglarea tranzitului intestinal si a deranjamentelor digestive.

Beneficii asupra sanatatii

  • Fibrele ajuta la prevenirea colesterolului ridicat si a afectiunilor cardiovasculare
  • Cuprul ajuta la reducerea riscului de osteoporoza
  • Bogate in potasiu, care ajuta la prevenirea afectiunilor de rinichi

Proces de selectie

Anotimpul coacazelor negre este din iulie pana in octombrie. Coacazele negre uscate sunt mai comune si mai usor de gasit, insa cele proaspete trebuie sa fie vinetiu-inchis la culoare. Ocoliti fructele care sunt zbarcite, din care se scurge zeama sau sunt crapate ori lovite.

Printeaza
Top