Ghimbirul

Ghimbirul
Nu e de mirare ca ghimbirul are atat de multe beneficii asupra sanatatii. Ghimbirul nu e utilizat doar ca aliment, dar si ca mirodenie si ca medicament. Acest lucru se datoreaza probabil numarului mare de uleiuri volatile pe care le contine radacina aromata. Ghimbirul e cunoscut ca remediu pentru durerile de stomac. E cunoscut pentru faptul ca diminueaza problemele gastrointestinale, ajutand la relaxarea si alinarea tractului GI. Mai mult de atat, reduce starile de greata si varsaturile. Compusii antiinflamatori, gingerolii, sunt motivul pentru care suferinzii de artrita au simtit o diminuare a durerii. Mai mult de atat, studiile au artat ca ghimbirul are proprietati anticancerigene si alte beneficii imunostimulatoare si de detoxifiere. Ghimbirul matur are o coaja mai groasa care trebuie indepartata inainte de pasare in NutriBullet, insa ghimbirul mai tanar (gasit doar in pietele asiatice) poate ramane intact.Beneficii arupa sanatatiiAjuta la imbunatatirea circulatiei care deuce la detoxifierePoate ajuta la reducerea starii de greata si a greturilor de dimineataAntiinflmatorDiminueaza congestia plamanilor, reducand simptomele racelii si gripeiProcesul de selectieCand e posibil, alegeti ghimbirul proaspat in locul celui uscat pentru a beneficia de un nivel mai inalt de gingerol si compusii sai antiinflamatori. Asigurati-va ca radacina de ghimbir e tare, neteda si fara lovituri. Ghimbirul e disponibil in forma uscata, dar si cristalizata, confiata si murata. Puteti pastra ghimbirul proaspat, cu coaja, in frigider pana la trei saptamani sau congelat pana la sase luni.
Printeaza
Top