Mandarinele

Mandarinele

Mandarina e o membra a familiei portocalelor si are urmatoarele nume: satsuma, owari, clementine, tangerine si tangor. Renumite pentru concentratia de vitamina C, zemoase si dulci, mandarinele au proprietati vindecatoare care au fost asociate cu o mare varietate de compusi fitonutrienti. Acidul citric pare sa ofere cea mai importanta protectie impotriva cancerelor esofagian, laringian (gura, laringe si faringe) si stomacal. Aveti grija sa le decojiti inainte de a le amesteca in NutriBullet.

Beneficii asupra sanatatii

  • Sunt bogate in vitamina C si ajuta la vindecarea racelilor severe
  • Poate proteja impotriva cancerului tractului respirator sau stomacal
  • O sursa buna de compusi care protejeaza inima si de fibre

Proces de selectie

Alegeti mandarinele nelovite si mai grele decat par. Evitati-le pe cele cu taieturi, parti moi sau mucegai. Culoarea deschisa nu indica neaparat calitatea fructului. Pastrati la racoare si intuneric pentru cateva zile, insa trebuie congelate pentru a le prelungi viata pana la doua saptamani.

Printeaza
Top