Ulei de cocos

Ulei de cocos

Uleiul de cocos, neindicat la un moment dat pentru grasimile saturate, e considerat acum o supermancare. Ce s-a schimbat? Nu nuca de cocos s-a schimbat, ci studiile. Acum stim ca grasimile din uleiul de nuca de cocos sunt acizi grasi cu catena medie, mai mica decat cealunga, organismul nostru transformandu-le foarte usor in energie. Uleiul de nuca de cocos are uimitoare proprietati antimicrobiale si s-a dovedit in cateve studii ca ajuta la scaderea in greutate.

Beneficii asupra sanatatii

  • Sursa de acid lauric s-a dovedit a ajuta la imbunatatirea functiei cerebrale si sistemului imunitar.
  • E un agent antiviral, antibacterial si antifungic
  • Contine trigliceride cu lant mediu, o buna sursa de energie pentru atleti


Proces de selectie

Evitati uleiurile de cocos hidrogenate, acestea continand "grasimile trans". Alegeti uleiul de cocos organic, extra virgin, nerafinat si presat la rece. E o grasime care are abilitatea de a ramane proaspata la temperatura camerei multa vreme. Totusi, nu uitati ca uleiul de cocos crud-virgin-nerafinat devine lichid la peste 76 de grade F.

Printeaza
Top