Agrisele

Agrisele

Aceste boabe mici nu se regasesc in alimentatia zilnica. Avand un continut scazut de calorii si grasimi, agrisele sunt folosite de cele mai multe ori in deserturi sau in sosuri, dar le puteti adauga in NutriBlast pentru o schimbare surprinzatoare de gust. Deseori, sunt considerate prea amare pentru gustul americanilor, dar merg de minune in combinatie cu fructe cum sunt merele si coacazele, rudele lor mai indepartate. Fiind bogate in fibre, vitamina C si vitamina A, veti face un bine sistemului vostru imunitar adaugandu-le in alimetatie. Fibrele alimentare s-au dovedit a ajuta la mentinerea greutatii corporale si la scaderea riscului de a dezvolta diabet sau boli de inima.

Beneficii asupra sanatatii

  • Contine antioxidanti care ajuta la prevenirea bolilor de inima, a diabetului si a afectiunilor neurodegenerative
  • Continutul de vitamina A poate scadea riscul dezvoltarii degenerescentei maculare
  • Manganul ajuta la prevenirea osteoporozei si artritei
  • Manganul mai ajuta si la stimularea metabolismului si la reglarea zaharului din sange

Proces de selectie

Alegeti boabele tari, uscate si colorate. Boabele verzi nu sunt coapte, dar sunt cele folosite la placinte sau gemuri. Le veti gasi in lunile de primavara si vara. Daca nu gasiti agrise proaspete, asigurati-va ca veti cumpara agrise organice la conserva, fara adaos de chimicale sau aditivi.

Printeaza
Top