Nalba

Nalba

Raspandite in regiunile tropicale, nalbele reprezinta mai multe specii de plante comestibile cu diverse caracteristici nutritionale. In functie de specie, se folosesc frunzele, radacina, semintele si/sau florile. Nalba face parte din aceeasi familie cu okra si are aceeasi proprietate â€Ĺ›cleioasaâ€ĹĄ sau â€Ĺ›mucilaginoasaâ€ĹĄ. Stiati ca bezelele erau facute la inceput dintr-un tip de nalba, nalba de mlastina, si nu din albus de ou, cum se fac astazi?

Beneficii asupra sanatatii

  • Are efect laxativ pentru regularizarea tranzitului intestinalAnti-inflamator
  • Stimuleaza rinichii pentru a ajuta detoxifierea
  • Ajuta tractul urinar si pe cel respirator
  • Ajuta la ameliorarea tuselor si a durerilor de gat.
  • Nalba este o sursa buna de fier, calciu, magneziu, potasiu, seleniu, vitamina A si vitamina C.

Proces de selectie

Puteti folosi nalba asa cum ati folosi orice verdeata, precum spanacul sau salata. Are gust subtil, asa ca o puteti combina cu aproape orice. Se gaseste in pietele alimentare asiatice. Alegeti fructe care nu sunt ofilite sau rupte. Unele sunt acoperite cu un puf ca de piersica; acesta dispare la gatire sau amestecare in NutriBullet.

Printeaza
Top